Schaapscheerdersfeest in Lage Vuursche


Datum/Tijd
Date(s) - zondag, 16/06/2019
10:00 - 16:00

Locatie
Op het grote weiland achter Restaurant de Lage Vuursche


Al in het begin van de vorige eeuw kwamen de schaapherders met hun kudde in het pittoreske dorpje Lage Vuursche en rustte ze even uit bij het huidige Restaurant de Lage Vuursche. Daarom is in het wapen van Lage Vuursche ook een schaapsherder met schaap afgebeeld.

Ook nu nog lopen de schaapsherders, Ester en Werner Floor, een paar keer per jaar door de Dorpsstraat in Lage Vuursche wanneer ze met hun schaapskudde op doortocht zijn naar een ander graasgebied.

Ook dit jaar maken de schaapsherders met hun schaapskudde weer een extra lange stop in Lage Vuursche, dat een beschermd dorpsgezicht heeft met veel rijksmonumenten, en zullen de ca. 150 schapen in het dorp geschoren worden. Naast het scheren van de schapen zal er ook een kramenmarkt worden georganiseerd met schaap gerelateerde producten, zoals: wol, schaapsvachten ed. Maar er is ook een ruim aanbod aan streek- en landproducten, lifestyle en brocante. Bovendien zal er een kaardmolen zijn voor het kaarden van de wol, een demonstratie wol spinnen, een standje met uitleg over schapen en het gebruik van hun wol en wordt er een workshop gegeven voor het maken van een schapenkopje van vilt.

Het schapenscheren en de kramenmarkt wordt gehouden op zondag 16 juni van 10:00 tot 16:00 uur op het grote weiland achter Restaurant de Lage Vuursche. De toegang is gratis.

Na een bezoek aan het Schaapscheerdersfeest kan er natuurlijk ook nog een wandeling worden gemaakt in de prachtige bossen die het dorpje omringen of kan er wat gegeten of gedronken worden in de gezellige restaurants in het dorp.

Tevens bestaat er die middag de mogelijkheid om van 14:00 tot 16:00 uur een kijkje te nemen in de eeuwenoude Stulpkerk in Lage Vuursche.

Let op: Gelet op het aantal te verwachten bezoekers is het advies om op de fiets naar Lage Vuursche te komen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *