Paardrijden in en rond Lage Vuursche


— Corona update —

Gemeente Baarn heeft besloten om het weekend van zaterdag 28 en zondag 29 maart de parkeerplaatsen rond populaire recreatiegebieden af te sluiten.

De landelijke maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus geven aan dat iedereen minimaal 1,5 meter afstand moet houden. Daarnaast is groepsvorming van meer dan 3 personen verboden.

Met de gunstige weersvoorspelling voor dit weekend verwachten we grote drukte in Lage Vuursche en andere recreatiegebieden zoals het Baarnse Bos en het landgoed rond kasteel Groeneveld.

Om drukte te voorkomen, sluiten we parkeerplaatsen en roepen we mensen op om dit weekend niet met de auto op pad te gaan maar dicht bij huis te blijven. Bezoekers die wandelend of met de fiets, alleen of met maximaal 3 mensen een frisse neus willen halen of de hond uitlaten, zijn uiteraard nog steeds welkom.

De volgende locaties zijn afgesloten van zaterdag 28 maart tot en met zondag 29 maart:

Toegangswegen tot natuurgebieden Hoge Vuursche en Lage Vuursche:
Kruising Hilversumsestraatweg/Hoge Vuurseweg
Kruising Embranchementsweg/Vuurse steeg

Maar ook
Alle parkeervakken aan de Generaal van Heutszlaan
Parkeerplaats bij restaurant ‘De Generaal’
Parkeerplaats bij Groot Kievitsdal
Parkeerplaats bij Kasteel Groeneveld
Parkeerplaats bij Hilversumsestraatweg
Bosbadlaan
Kruising Hilversumsestraatweg/Zevenlindenweg

Rond Lage Vuursche zijn veel ruiterpaden aanwezig. Ben je van plan een lange rit te maken met een tussenstop? Bij Restaurant de Lage Vuursche in het centrum van Lage Vuursche zijn in de schuur aan de achterzijde zes ‘stands’ waar de paarden gestald kunnen worden terwijl jullie genieten van een lekkere cappuccino of een uitgebreide lunch. Achter Restaurant de Lage Vuursche is er ruime parkeergelegenheid voor auto’s met trailers.

Ruiters dienen op landgoed Pijnenburg in het bezit te zijn van een ruiterpenning. Deze zijn via het kantoor van landgoed Pijnenburg te bestellen, telefoonnummer 035-6668200 of bij geen gehoor 0318-616772. Kosten € 32,50 per penning.

Voor meer informatie, ruiterpaden en routes: