Schaapscheerdersfeest in Lage Vuursche


Al in het begin van de vorige eeuw kwamen de schaapherders met hun kudde in het pittoreske dorpje Lage Vuursche en rustten ze even uit bij het huidige Restaurant de Lage Vuursche. Daarom is in het wapen van Lage Vuursche ook een schaapsherder met schaap afgebeeld.

Ook nu nog lopen de schaapsherders, Ester en Werner Floor, een paar keer per jaar door de Dorpsstraat in Lage Vuursche wanneer ze met hun schaapskudde op doortocht zijn naar een ander graasgebied.

 

Dit jaar maken de schaapsherders met hun schaapskudde een extra lange stop in Lage Vuursche en zullen de schapen in het dorp geschoren worden. Naast het scheren van de schapen zal er ook een kramenmarkt komen met schaap gerelateerde producten, zoals: wol, schaapsvachten ed. en regionale natuurproducten. Bovendien zal er een kaardmolen zijn voor het kaarden van de wol, een demonstratie wol spinnen, een standje met uitleg over schapen en het gebruik van hun wol en wordt er een workshop gegeven voor het maken van een schapenkopje van vilt.

Het schapenscheren en de kramenmarkt wordt gehouden op zondag 17 juni van 10:00 tot 16:00 uur op het grote weiland achter Restaurant de Lage Vuursche. De toegang is gratis.

Na een bezoek aan het Schaapscheerdersfeest kan er natuurlijk ook nog een wandeling worden gemaakt in de prachtige bossen die het dorpje omringen of kan er wat gegeten of gedronken worden in de gezellige restaurants in het dorp.

Tevens bestaat er die middag de mogelijkheid om van 14:00 tot 16:00 uur een kijkje te nemen in de eeuwenoude Stulpkerk in Lage Vuursche.

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *